A Vienna Insurance Group (VIG) 2023. november 21-én adásvételi szerződést írt alá a magyar állami holdingtársasággal, a Corvinus-szal. A szerződés értelmében a VIG további 35%-os részesedést vásárol a magyar holdingban, a VIG Magyarország Befektetési Zrt.-ben. A tranzakció lezárultával a VIG részesedése a VIG Magyarország Befektetési Zrt -ben 55%-ról 90%-ra nő, míg a Corvinus 10%-os részesedése megmarad. A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyásától függően a tranzakció várhatóan 2023. november végén zárul.

A Vienna Insurance Group 2022 márciusában vásárolta meg a holland Aegon csoport magyarországi társaságait. A magyar VIG társaságok irányítására megalakult a VIG Magyarország Befektetési Zrt. holdingtársaság, amelyben a magyar állam 45%-os részesedést szerzett.

„Magyarországon, mint minden egyes országunkban, hosszú távú piaci stratégiát követünk. A visszavásárlással a magyar piac iránti hosszú távú elkötelezettségünket hangsúlyozzuk, és örömmel folytatjuk a magyar partnereinkkel való stratégiai együttműködést” – nyilatkozta Hartwig Löger, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a magyar állam befektetési alapkezelő társasága továbbra is 10%-os részesedéssel rendelkezik a magyar holdingban. A felek megállapodtak abban, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra.

A VIG 27 éve, 1996 óta van jelen Magyarországon, és több, mint 19 százalékos részesedéssel piacvezető. A két operatív biztosító, az Alfa és az UNION 2023 első félévében 403 millió euró díjbevételt ért el.