Szakértőként folyamatosan figyelemmel kísérjük a szakmát érintő híreket, tanulmányokat. Az elmúlt időszakban, de főleg az utolsó egy-két évben nem telt el úgy egyetlen hét sem, hogy ne olvastunk volna az egyre súlyosbodó nyugdíjhelyzetről. Szakmabeliek, közgazdászok és pénzügyi szakemberek egyértelműen vészjósló jelzéseket adnak mindenki számára. Az egészben az a legérdekesebb, hogy minden elvégzett kutatásnak az a végeredménye, hogy az emberek tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk a nyugdíjukat illetően. Szinte mindenkiben tudatosult, hogy az öregedő társadalom problémája előbb-utóbb a nyugdíjak szintjének csökkenéséhez, a nyugdíjkorhatár emeléséhez fog vezetni.

De mit is tehetünk annak érdekében, hogy némi állami segítséggel időben gondoskodjunk a nyugdíjunkról?

Szerencsére a magyar pénzügyi piacon léteznek olyan termékek, melyek pont ebben lehetnek segítségünkre. Ilyen például az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás, és a nyugdíj előtakarékossági számla is.

Az adóelőny Önnél is ott lehet

Ezek a termékek mind egy célt szolgálnak, csak egy kicsit másképp működnek. Viszont van egy fontos és csöppet sem elhanyagolható közös tulajdonságuk, mégpedig az, hogy adókedvezményt lehet igénybe venni utánuk. A kedvezmény mértéke természetesen az egyes törvényektől és attól függ, hogy milyen összegű megtakarításra vagyunk képesek, de a lényeg, hogy mindenkinek jár, akinek van megfelelő összegű személyi jövedelemadója, hiszen annak a terhére lehet érvényesíteni.

Így arra bíztatunk mindenkit, hogy szánjon rá némi időt, mérje fel a lehetőségeit, és járjon utána – akár szakértő segítségét kérve – az elérhető öngondoskodási formáknak, hiszen egy jelenben hozott jó döntés nagymértékben meghatározhatja egy távoli jövőben bekövetkező esemény – a nyugdíjas évek – megélését.

Amennyiben szeretné, hogy szakértőnk megkeresse Önt az önkéntes nyugdíjpénztári lehetőségekkel kapcsolatban, adja meg adatait!