Megszületett a megállapodás a Vienna Insurance Group (VIG) és a magyar állam között a magyarországi AEGON leányvállalatok és az UNION biztosítótársaságokkal kapcsolatos együttműködés körvonalairól és a további eljárásról. Ez a VIG számára többségi tulajdont és operatív vezetést jelent, amely mellett a magyar állam 45 százalékos részesedést szerez a magyar AEGON társaságokban és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben.

A tranzakció lezárásához szükség van az MNB és a GVH engedélyére is, amelynek megérkezésére néhány hónapon belül számítunk.

Bízunk benne, hogy a most bejelentett megállapodás közelebb visz minket az egy éve tartó tulajdonosváltási folyamat megnyugtató lezárásához.

A tranzakció ügyfeleinket nem érinti, teendőjük nincs.
A nyugdíjmegtakarításuk továbbra is biztonságban van, csak a név változik, a profizmus, a lelkesedés, és a szakértői csapat változatlan!

Az Aegon-csoport tulajdonosváltása nem eredményez semmilyen azonnali változást a Pénztár működésében, termékeinkben és kötelezettségeinkben. Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár változatlan feltételekkel kezeli az eddigi megtakarításokat és a további befizetéseket, a megszokott módokon lehet belépni Pénztárunkba, mindössze, várhatóan 2022 második felében, a név változik meg, amelyről idejében tájékoztatjuk ügyfeleinket. Minden szerződés változatlanul érvényes.

A tranzakció ügyfeleinket semmilyen módon nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

  • A korábban kötött szerződések változatlanul élnek tovább.
  • Szolgáltatásaink továbbra is az eddigi feltételekkel érhetőek el.
  • Bármiféle igény, kérdés esetén a megszokott ügyfélkiszolgálási csatornáinkon állunk rendelkezésre.

Az Aegon Magyarország küldetése továbbra is az, hogy szakértelmével és szolgáltatásaival kiszámíthatóságot, pénzügyi biztonságot nyújtson a magyar embereknek, a családoknak. A többségi tulajdonos Vienna Insurance Group (VIG) olyan vállalat, amelyre érvényesek az Európai Unió biztosítótársaságokra vonatkozó tőkemegfelelési szabályai. A kötelezettségei teljesítésének képességét az Európai Unió szabályozói rendszeresen ellenőrzik. A Vienna Biztosítási Csoport az egyik legnagyobb jegyzett nemzetközi biztosító cégcsoport Közép- és Kelet-Európában. A bécsi székhelyű csoport 30 országban 50 vállalaton keresztül hosszú évek óta folytat biztosítási tevékenységet. Az Aegon-nál kötött megtakarítása továbbra is jó kezekben van.